tisdag 16 december 2008

Julkort 2008 Blå

I år blev det också en hel del blå kort:

Snögubbar är också ett måste på julkorten :)


Drar man i banden så hittar man en hälsning:På insidan är det tre snögubbar som "poppar" upp:


Ett tag-kort med Thomas Tomten:


Endast tomten är vaken :)....


Hero Arts stämpel, det finns en för varje årstid. Stämplad och målad med stickles diamond. Stugan är målad röd efter kortet togs. Vita kanten ovanför texten är embossad med vitt embospulver som ser ut och "känns" som snö.

Julkort 2008 Bruna

Jag tror många håller med mig när jag säger att bunt är alltid rätt inom cardmaking. Jag vet många som har brunt som absoluta favoritfärg. Jag är inget undantag och här kommer några exempel.
Magnolia tärnan i Lucia kollektionen var så himla söt så hon fick vara med många gånger. Synd bara att de inte gjorde en lucia också. Efter att denna bild togs fick hon lite stickles i glittret så det skulle synas lite bättre.

Här har vi en Hänglar & Stänglar stämpel. Dekorerat med glitter är på mössan.Om det ska vara brunt så ska det självklart vara pepparkakor också :). Passepartout kort från Panduro och Hänglar & Stänglars pepparkaksgubbe:


Här kikar han ut genom fönstret istället:

Insidan:

Julkort 2008

Årets julkort blev en blandad kompott. Många nya stämplar att använda. Egna och en hel del lånade. Här kommer först de mer traditionella röda korten.

Först ut är ett med Magnolias nya julgran som jag utsmyckat med gem drops.Denna gran är en Panduro stämpel som jag embossat i mossgrönt. Jag har skurit upp två av sidorna på granen så det bler till en dörr, därav en photo anchor som "lås".


Insidan ser ut såhär när man öppnar upp, fick texten lite långt ner bara...


Jag hoppas ingen har missat Thomas Tomten i år. Finns många roliga motiv med denna udda tomte. Här kombinerade jag trassliga thomas med en Hero arts stämpelbård i form av en ljusslinga. Bården är hela 30cm lång så man kan få plats med hela på ett 15x15 kort.

Baksidan med resten av bården.

Dessa kort är från Panduros Marie Klipp serie. Jag har använt kortbasen bara. Det randiga pappret men ser i fönstren är ett dubbelvikt tunnare papper som är rött på baksidan. Den röda sidan blir då insida där jag stämplat God Jul önskar....
Magnolia stämplar från senaste kitet. Dessa stämplar var verkligen fina. Har lånat dessa av Scrapalot-Lina och passar på att tacka för lånet :). De blev flitigt använda!


Här ser man vad som döljer sig bakom fönstren...