torsdag 19 maj 2011

DT Presentation nr1

Sen jag drog igång min verksamhet förra sommaren så har jag haft underbar hjälp och fått inspiration av mina två bästaste DT-tjejer Anette och Lina. Två nära vänner till mig som stöttat och uppmuntrat och inte minst skapat fina saker med mina varor.
Nu när mitt Design Team ska få tillökning med två andra talangfulla tjejer så ville jag börja med att presentera Anette och Lina eftersom de inte fick en ordentlig presentation när vi drog igång förra året.
De har själva fått skriva lite kort om sig själva och sin scrap-hobby.

Först ut har vi Anette:


Namn: Anette Johansson
Alias: anettej
Blogg: http://anettej.blogg.se

Bor
Jag bor i Karlskoga med sambo och två katter. Vi flyttade i augusti 2010 till vår första gemensamma bostad och njuter just nu för fullt av sambolivet med allt vad det innebär. Det gäller att ”ge och ta” har jag lärt mig (även om jag gärna ser att det är MINA viljor som gäller) *hihi*
Bakgrund
Mitt första kort skapade jag 2004 till min kusin Alice när hon skulle fylla 9 år. Det var ett 10x15 kort som när man fällde isär det så reste det sig en katt inuti. Väldigt enkelt gjort. Jag hade precis gått med i en bokklubb och en av de första månadsböckerna handlade just om att skapa egna kort. Där efter blev det några kort då och då när familjemedlemmar fyllde år etc. När jag sedan 2007 gick på en ”skaparkväll” på vår lokala bokhandel var jag fast i den här otroligt kreativa och inspirationsgivande hobby. Jag har alltid varit väldigt kreativ, vare sig det gäller att pärla pärlplattor, halsband eller ”klippa och klistra” så scrapbooking är verkligen något för mig.
Då och då ploppar det också fram någon LO i mitt skapande. Det sker oftast när det hänt något speciellt, som t.ex. en resa.
Stil
Jag har ingen sammanhängande stil; det finns inget som är typiskt Anette:igt. Jag tror att jag är för nyfiken för att bara binda mig till en sorts stil. Vill gärna prova ALLT! Ibland blir det mycket dekorationer och ibland känner jag att enbart pappret får göra sitt. Oftast har jag en motivstämpel på, men jag gör också kort med enbart någon text på.
När det gäller LOs har jag väldigt svårt för att använda dekorationer, vilket är synd för jag skulle vilja göra så mycket mer än vad jag gör. Beundrar de som använder mycket blommor, många band, mycket vad-som-helst på sina LOs men jag får helt enkelt inte till det…

Favoritfärg
Turkos är en färg jag gillar grymt mycket, och det fungerar bra i kombination med de flesta andra färger. Men jag har egentligen ingen direkt färg som jag föredrar framför någon annan när det gäller scrapbooking. Visst finns det färgkombinationer som jag gärna ”jobbar med”. Däremot brukar jag resonera som så att ”så länge det är brunt eller prickigt så funkar det med allt” :)
Roligt vetande
”Ge mig en skiss och jag följer den slaviskt”. Har JÄTTESVÅRT att tolka skisser ”fritt” och gör precis som det ser ut på bilden :)

Övriga intressen
Med heltidsjobb, familj och bostad att sköta om blir det inte överdrivet mycket ”fritid” kvar att ägna åt annat men jag ÄLSKAR att resa, vare sig det gäller solresa, upptäcksresa, shoppingresa,…
You name it! Gillar även att baka och bjuder mer än gärna in till kak- och bullkalas.
 
Sen har vi Lina:

Namn: Lina
Alias: Lina (varför använda ett annat namn än mitt ovanliga dopnamn)
Jag är född 1971 men känner  mig mer som en 29-åring som bara levt lite längre.
Familj består av min älskade pojkvän, mamma, pappa & lillebror. För närvarande har jag ingen katt men när som helst räcker det inte med att hälsa på hos Anettes katter utan jag måste ha en alldeles egen igen. Jag jobbar i bokhandeln i min hemstad Karlskoga där jag har den stora lyckan att vara inköpsansvarig för scrapbook & pysselgrejer.
Scrapbakgrund: jag har alltid skapat med mina händer; ritat, målat, sytt, snickrat, tecknat, bakat, broderat, virkat, byggt modeller, målat rollspelsfigurer & bakat ännu mera (senaste är macroner).
Mitt första riktiga scrap-projekt var ett fotoalbum jag gjorde 1997 om en resa till England, men då visste jag självklart inte vad scrapbooking var, färdiga dekorationer fanns såklart inte då att få tag på men då gjorde jag egna och det gick alldeles utmärkt. Ordentligt fast har jag varit sedan mitten av 2000-talet, exakt när vet jag inte för tiden går så fort när man har roligt. En sak vet jag i alla fall – jag kommer aldrig sluta med scrapbooking, sättet och stilen kommer säkert att ändras.
Min stil är omväxlande, jag älskar soft chabbyromantik som påminner om ett växthus vid en gammal sommarstuga i italien & glatt 50-talspinupigt som för tankarna till jordgubbar, grädde & saltlakrits.
Scrapfavoriter: stämplar från Kenny K & Greeting Farm, papper från October afternoon, Graphic45 & Maja design. Färgen brunt kan jag alltid återvända till & craft papper passar till allt.
Kul vetande (eller inte): min första serietidning var Tarzan, fast i Eurovisionträsket sedan Israel vann 1978, jag har spindelfobi men fullkomligt älskar provdockor, gamla kyrkor & madonnor (helst från Italien). Har två tatueringar och mer vill jag ha.
Dröm: att någon gång ha en egen butik med scrap/kläder/inredning/choklad/hembakat
Favoritcitat: Ab imo pectore – av hela mitt hjärta


Tusen tack tjejer för allt och hoppas vi kommer fortsätta pyssla ihop i många år fram över - vem vet vi kanske anordnar scrapträffar även på ålderns höst där det kanske är helt naturligt att man bara får ihop 3 kort på en hel helg ;)
Välkomna tjejerna ordentligt genom att kika in i deras bloggar och kolla in allt pyssel de gjort på sistone - mer inspiration väntar runt hörnet från dessa tjejer kan jag lova!
Kram på er!

1 kommentar:

Viddan sa...

Kul att få leta lite om er :D rram emot att se många fina kort att inspireras av.
//Lena